Ukončení projektu Mladí ladí D-DUR (Demokratický Dialog o Udržitelném Rozvoji)

30.08.2019 00:00

Ukončení projektu Mladí ladí D-DUR (Demokratický Dialog o Udržitelném Rozvoji)

 s pracovním názvem Mládež v Radiměři 2019 a slavnostní otevření workoutového hřiště

Celoroční aktivity žáků 8. a 9. ročníku naší školy spojené s projektem  Mladí ladí D-DUR, o kterém jsme průběžně v radiměřském zpravodaji informovali, byly úspěšně ukončeny realizací a slavnostním otevřením workoutového hřiště v naší obci, které proběhlo 26.7. 2019

Jsem velmi ráda, že se předání hřiště do užívání naší mládeži zúčastnila tak velká skupina našich občanů napříč generacemi. Slavnostní stuhu přestřihl Jaroslav Hnát, žák 9. ročníku, který se nejvíce do celého projektu zapojil. Všichni zúčastnění poté shlédli velmi zajímavou ukázku cvičení na sestavě hřiště a na závěr si vše mohli sami vyzkoušet.

Dovolte mi, abych touto cestou poděkovala všem žákům za obrovskou snahu a výdrž, jelikož se poprvé ve svém životě setkali s takovýmto náročným projektem a jejich rodičům za podporu. Dále pak zastupitelům a radním naší obce za velkou vstřícnost a finanční zaštítění celé realizace hřiště, jelikož dotační žádost na Ministerstvu pro místní rozvoj nebyla podpořena. Především bych chtěla poděkovat panu starostovi Romanu Satrapovi, který nám v průběhu celého projektu velmi pomáhal a díky jemuž bylo hřiště dostavěno v termínu, který byl dětem slíben.

   Článek zakončuji závěrečnými slovy žáků z prezentace projektu Mládež v Radiměři 2019, jež byl představen v dubnu na půdě OSN v Praze.

 

JAK TEDY NA ÚSPĚŠNÝ PROJEKT?

 

Stačí jeden rodinný výlet.

Stačí mít pár fajn přátel a spolužáků.

Stačí mít fajn školu a dospělé, kteří vám věří.

Stačí se aktivně zapojit do projektu D-DUR.

Stačí mít obec, která vychází aktivním lidem vstříc.

Stačí si jít za svým snem, nebát se překážek  a vytrvat.

 

Mgr. Jana Selicharová